19.02.2016 w kl. IIc odbyły się kolejne zajęcia kulinarne. Na poprzednich zajęciach uczniowie samodzielnie przygotowywali sałatkę owocową. Dziś zmagały się z wykonaniem kolorowych, pomysłowych kanapek wykorzystując tylko zdrowe produkty. Zajęcia cieszą się wśród uczniów dużym zainteresowaniem. Celem zajęć jest wyrobienie u dzieci nawyków zdrowego żywienia oraz uczenie samodzielności w przygotowaniu potraw. Opracowała: p. Ewa Badaczewska
23 lutego 2016
Autor: administrator dnia 23 lutego 2016
Brak komentarzy
Dzień Naleśnika to angielski odpowiednik Tłustego Czwartku. Obchodzi się go w przeddzień Środy Popielcowej. W ramach tego święta uczniowie podczas zajęć w świetlicy szkolnej uczyli się robić naleśniki. Poznali dokładny przepis oraz zwyczaje związane z tym dniem. Największą radością było smarowanie dżemem oraz serkiem waniliowym. Obchody zakończone zostały ucztą naleśnikową. Było słodko i bardzo smacznie. […]