Zdrowe śniadanie – SP3
Autor: administrator dnia 12 października 2019
Brak komentarzy
Uczniowie II a rozmawiali o zasadach zdrowego odżywiania, m.in. o tym jak komponować posiłki, jak łączyć smaki, jakie produkty należy jeść, żeby być zdrowym, dlaczego należy się zdrowo odżywiać i jeść śniadanie? Dzieci przyniosły do szkoły potrzebne produkty. Pieczywo, wędliny, nabiał, różnorodne warzywa oraz owoce znalazły się na talerzach uczniów, z których wyczarowali piękne kolorowe kanapki, szaszłyki, a nawet twarożek z owocami i sałatkę. Wspólne przygotowanie śniadania okazało się dla nich świetną zabawą i lekcją kulturalnego spożywania posiłku. Dzieci z II a wiedzą, że prawidłowo skomponowane śniadanie daje mnóstwo energii do nauki i zabawy.
Opracowanie: p. M. Jakubowska