Uczniowie naszej szkoły na Pikniku Wieprzowym
13 czerwca uczniowie z klas I b i II a uczestniczyli w Pikniku Wieprzowym Zorganizowanym przez Zachodniopomorską Izbę Rolniczą w Hotelu New Skanpol. Celem imprezy było promowanie spożycia polskich produktów żywnościowych, a w szczególności przetworów i produktów z mięsa wieprzowego. Dzieci z „Trójki” wykazały się rozległą wiedzą na temat zdrowego odżywiania się. Potrafiły wymienić, jakie produkty powinny znajdować się w jadłospisie człowieka dbającego o zdrowie. Znały również wartość odżywczą mięsa- dostarcza ono wielu składników odżywczych. Podczas spotkania uczniowie w czteroosobowych grupach rysowali portrety świnki, a indywidualnie na kartkach ulubione potrawy z wieprzowiny. Były gry, zabawy, konkursy z nagrodami oraz degustacja wędlin i pieczonych mięs.
To była smaczna i wesoła lekcja o zdrowym odżywianiu.
Opracowanie: p. M. Jakubowska