Piknik drobiowy z udziałem naszych uczniów
16 października 2014r. uczniowie z kl IIb i IIc wybrali się do Hotelu New Skanpol, gdzie wzięli udział w „Pikniku drobiowym” finansowanym z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Celem tego przedsięwzięcia było promowanie spożycia polskich produktów żywnościowych, w szczególności przetworów i produktów z mięsa drobiowego.
Podczas imprezy uczniowie posłuchali o walorach mięsa drobiowego i potrzebie jego obecności w codziennej diecie. Następnie wykonali prace plastyczne. Po skończonej pracy dzieci wzięły udział w degustacji potraw oraz wyrobów z mięsa drobiowego. Na zakończenie każdy uczestnik otrzymał dyplom uczestnictwa oraz ciekawe nagrody, które bardzo ucieszyły naszych uczniów. Z torbami pełnymi podarunków i uśmiechem na twarzach dzieci wróciły do szkoły.
Opracowanie: p. M. Loster