Główna » Bez kategorii

Innowacja pedagogiczna – Akademia kulinarna SP3

Autor: administrator dnia 13 maja 2019 Brak komentarzy

Uczniowie świetlicy w celu wdrożenia nawyku zdrowego odżywiania się oraz zainteresowania uczniów przyrządzaniem prostych posiłków wykonywali soki i koktajle z wykorzystaniem produktów, które najbardziej lubią. Ponadto poznali składniki z których można komponować smaczne napoje. W kolejnych dniach dzieci wykonały pasty na kanapki, w których głównym składnikiem było jajko. Niektórzy takie pasty próbowali po raz pierwszy.  Budowanie „ świadomości prozdrowotnej” i „odpowiedzialności” za zdrowie własne i innych stwarza dzieciom warunki i możliwości sprzyjające zdrowiu, dostarcza pozytywne wzorce w codziennych sytuacjach. Wszyscy chętnie i z zaangażowaniem biorą udział w zajęciach.

Opracowała: p. Kamila Stańczyk

DSC_1093 DSC_1097 DSC_1116 DSC_1122

 

Digg this!Dodaj do del.icio.us!Stumble this!Dodaj do Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Dodaj do Yahoo!

Komentowanie wyłączone.

  Copyright ©2021 Szkoła Podstawowa nr 3, wszystkie prawa zastrzeżone.| Silnik WordPress| Skórka: Gandhi autorstwa Techblissonline.com, tłumaczenie: Skórki Wordpress