Główna » Bez kategorii

DZIEŃ CZEKOLADY 2015 w „Trójce”

Autor: administrator dnia 18 kwietnia 2015 Brak komentarzy

W świetlicy szkolnej obchodziliśmy Dzień Czekolady, uwielbianej już od ponad 200 lat na całym świecie. O tym, czy powinniśmy ją jeść, czy raczej się jej wystrzegać, dowiedzieli się uczniowie podczas wspólnej zabawy. Dzieci już wiedzą, że czekolada, oprócz tego, że jest pyszna, spożywana w umiarkowanych ilościach, ma pozytywny wpływ na zdrowie. Badania wskazują, że substancje zawarte w czekoladzie pozytywnie wpływają na układ krążenia i pracę mózgu, wyraźnie poprawiają nastrój oraz są doskonałym źródłem energii. Czekolada również wzmacnia serce i układ krwionośny, zmniejsza ryzyko zawału serca, chorób nowotworowych oraz pobudza pracę nerek.

Należy jednak pamiętać, że czekoladowe przysmaki mają dużo kalorii, mogą także powodować alergię i obciążać wątrobę.

Tego dnia wszyscy miłośnicy czekolady mieli również okazję skosztować różnych gatunków czekolady, a także samodzielnie udekorować czekoladowe babeczki. Było naprawdę słodko          i czekoladowo!

Opracowanie: p. Agnieszka Zagdańska, p. Emilia Dzika

Dzień Czekolady 1Dzień Czekolady 2Dzień Czekolady 3Dzień Czekolady 5Dzień Czekolady 7Dzień Czekolady 8Dzień Czekolady 9Dzień Czekolady 10



Digg this!Dodaj do del.icio.us!Stumble this!Dodaj do Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Dodaj do Yahoo!

Komentowanie wyłączone.

  Copyright ©2021 Szkoła Podstawowa nr 3, wszystkie prawa zastrzeżone.| Silnik WordPress| Skórka: Gandhi autorstwa Techblissonline.com, tłumaczenie: Skórki Wordpress